<h2>Απολύμανση Ημαθίας</h2><p>   </p> <h2>Απολύμανση Ημαθίας</h2><p>      </p> <h2>Απολύμανση Ημαθίας</h2><p>   </p> <h2>Απολύμανση Ημαθίας</h2><p>    </p>
Previous Next
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ (ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ COVID-19)

Οι απολυμάνσεις ιοκτονία , μικροβιοκτονία κλπ. που αφορούν τον άνθρωπο και τους χώρους δραστηριότητάς του , για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ λόγω γνώσεων και ειδικής εκπαίδευσης, των Εποπτών Δημόσιας Υγείας , βοηθούμενοι από τους Πτυχιούχους Απολυμαντές , οι οποίοι εκπαιδεύονται από το Υπουργείο Υγείας  και  είναι  η μόνη ειδικότητα  που μπορεί να εφαρμόσει την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας με ΑΔΑ : 6ΚΨ6465ΦΥΟ-1ΝΔ(20-03-2020) «Μέτρα καθαρισμού & απολύμανσης σε χώρους και επιφάνειες , κατά την εξέλιξη της διασποράς του SARS–CoV-2».

Οι αναγνώστες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι η λέξη ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ, αφορά αντιμετώπιση μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες, πρωτόζωα κ.ά.) κι έχει σχέση με μέτρα καθαρισμού κι απολύμανσης, όπως αναφέρει η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ & ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε (μία νοικοκυρά, ένα συνεργείο καθαρισμού, ένας γεωπόνος, χημικός κ.ά.),  δεν μπορούν όμως  να είναι υπεύθυνοι σχεδιασμού και πιστοποίησης της εφαρμογής.


Επειδή κάποιες ειδικότητες, σύνδεσμοι(ΣΕΑΜΕ- Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Απεντομώσεων & Μυοκτονιών Ελλάδος, Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ-Πανελλήνια Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών κ.α.),στην  προσπάθειά τους με παραπλανητικούς τρόπους και μεθοδεύσεις , να αποκτήσουν το δικαίωμα της απολύμανσης ( ιοκτονίας , μικροβιοκτονίας κλπ.) , με βάση την πανδημία SARS-CoV-2 ( COVID-19 ),

Αποσιώπησαν απάντηση που έχουν στα χέρια τους από 10/04/2020 με Αριθμό Πρωτοκόλλου 3821/100986 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που έχει αποσταλεί στην έδρα τους με θέμα «Άδειες καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους» , το οποίο και μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link: http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/troktika/adeies-katapolemhseis-3821-100986-10-04-20.pdf

το οποίο με σαφήνεια αναφέρει ότι οι άδειες απολύμανσης , δεν ανήκουν στις προαναφερόμενες νομοθεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και ουδεμία σχέση έχουν με την γνωστοποίηση αδειών καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους, και τούτο διότι τα ιοκτόνα και μικροβιοκτόνα σκευάσματα, αδειοδοτούνται από τον Ε.Ο.Φ. , και αφορούν αποκλειστικά τον άνθρωπο.

Για όσους δεν γνωρίζουν , οι απολυμάνσεις που διενεργούνται αυτή τη στιγμή για την καταπολέμηση του SARS-COV-2(COVID-19) , αλλά και όλων των μολυσμένων χώρων από ιούς , μικρόβια , πρωτόζωα κλπ στην Αττική και αφορούν δημόσιους χώρους ή εισαγγελικές αποφάσεις για ιδιωτικούς χώρους , διενεργούνται από το Δημόσιο Απολυμαντήριο ,  το οποίο ανήκει στην  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ , το οποίο στελεχώνεται αποκλειστικά από Επόπτες Δημόσιας Υγείας , με βοηθητικό προσωπικό τους πτυχιούχους Απολυμαντές του Υπουργείου Υγείας.

Όποιος φορέας , δημόσιος ή ιδιωτικός , αποσιωπά ή παρακάμπτει την προαναφερόμενη Εγκύκλιο-ΑΔΑ του Υπουργείου Υγείας , καθίσταται επικίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία και μας βρίσκει  κάθετα απέναντί του , φέροντας αποκλειστικά και την μέγιστη ευθύνη χρησιμοποιώντας άτομα και ειδικότητες άσχετα με την αντιμετώπιση της Πανδημίας. 


Τελειώνοντας για την ενημέρωση των αναγνωστών μας και την τεκμηρίωση όλων των ανωτέρω σας παραθέτουμε 4 σημαντικά σημεία: 

1. Ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας πρέπει:
Α) Να αξιολογήσει τον κίνδυνο του μικροοργανισμού, την διασπορά του στο χώρο ή την κοινότητα κ.λ.π. 
Β) Να επιλέξει και να οργανώσει την μέθοδο και το πρόγραμμα  καθαρισμού που θα ακολουθήσει (χειρωνακτικός καθαρισμός, εμβάπτιση, απομάκρυνση μολυσμένων υλικών κ.λ.π.)  , η οποία προηγείται της απολύμανσης.
Γ)  Να επιλέξει ποιο επίπεδο απολύμανσης (υψηλό, ενδιάμεσο, χαμηλό),  και ποιο  απολυμαντικό σκεύασμα έχει την μεγαλύτερη δράση έναντι του μικροβίου, σε σχέση με την χρήση του χώρου (αντικείμενα, υλικά, άνθρωποι κλπ). 
Δ) Να εφαρμόσει την απολύμανση με ασφαλή τρόπο για τον απολυμαντή, τον εξοπλισμό, τον περιβάλλοντα χώρο κ.ά.
Ε) Να παραδώσει τον χώρο ασφαλή προς χρήση, δίνοντας οδηγίες για τον καθαρισμό του χώρου, του εξοπλισμού, τον αερισμό κλπ.

2. Σε μία παγκόσμια κρίση Δημόσιας Υγείας με κάποια μολυσματική νόσο (πχ SARS-CoV-2, ΗΙV, ηπατίτιδα C κ.α.) τι σχέση μπορεί να έχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε σχέση με τις οδηγίες που δίνει το Υπουργείο Υγείας( ΑΔΑ : 6ΚΨ6465ΦΥΟ-1ΝΔ(20-03-2020)για την αντιμετώπιση της Πανδημίας?
Επίσης  τι σχέση μπορεί να έχει, η αντιμετώπιση της καρπόκαψας (σκουληκιού) της μηλιάς με την αντιμετώπιση του τυφοειδούς πυρετού της ιογενούς μηνιγγίτιδας, πανώλης και άλλων μολυσματικών ασθενειών?

3. Ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας διαθέτει Άδεια Εξασκήσεως Επαγγέλματος << ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ>> η οποία εκδίδεται από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφ/κής Ενότητας της περιοχής του ενώ πχ ο γεωπόνος διαθέτει Άδεια Εξασκήσεως Επαγγέλματος <<ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ>> η οποία εκδίδεται από την Δ/νση Γεωργίας της Περιφ/κής Ενότητας της περιοχής του.

4. Τέλος, στους παρακάτω πίνακες μαθημάτων  μπορείτε να δείτε και να διαπιστώσετέ, ποια σχολή γνωρίζει και εξειδικεύεται σε θέματα Δημόσιας Υγείας.